Здравейте колеги, и това ми дойде на главата - ще купувам кола на познат, нещо като булка по снимка. Та харесал си е 156-ца, намерих му една 1.9 JTD, купе и салон отлични, двигателя запали от раз сутринта (топличко е сега). След 2 дена (вторник) ще я вземам та ако може няколко въпроса от един фен на япоските автомобили и лаик в италианските возила и дизела.
На какво трябва да се обърне внимание на този двигател. При теста звучеше добре, нямаше дим от аспуха, турбото се чуваше добре, не тракаше /много/. Малко муден ми се стори - натискам педала и от 800 до 1200 оборота има едно леко замисляне и тогава развърта. На 1600 вече се чува и турбината.
Какъв е ресурса без сериозен ремонт на този двигател - на километража са 170к км. но намерих забравена от джамбаза лепенка 227200км?
Какви ремъци и ролки са добри за тази бамбина - SKF+Gates или има по-добри /евтини/ варианти?
Задължително ли е да се смени и водната помпа или да кара така до проблем?
На какво трябва да се обърне внимание на този двигател. При теста звучеше добре, нямаше дим от аспуха, турбото се чуваше добре, не тракаше /много/. Малко муден ми се стори - натискам педала и от 800 до 1200 оборота има едно леко замисляне и тогава развърта. На 1600 вече се чува и турбината.
Какъв е ресурса без сериозен ремонт на този двигател - на километража са 170к км. но намерих забравена от джамбаза лепенка 227200км?
Какви ремъци и ролки са добри за тази бамбина - SKF+Gates или има по-добри /евтини/ варианти?
Задължително ли е да се смени и водната помпа или да кара така до проблем?
Comment